Geplaatst door Travel Health Clinic,

De zomervakantie staat weer voor de deur. Vele Nederlanders waaieren uit om de wereld te gaan zien. De een houdt het bij Nederland of Europa, de ander kan het niet ver en exotisch genoeg zijn.

Voor Europa zijn in principe geen vaccinaties nodig maar let er wel op of u voldoende beschermd bent tegen mazelen. Vooral in Frankrijk, Italië, Griekenland en Roemenië is een toename van het aantal gevallen van mazelen te zien. De GGD adviseert met name voor baby’s jonger dan 14 maanden en mensen geboren tussen 1965 en 1975 om een (vervroegde) vaccinatie te halen als ze de ziekte niet hebben doorgemaakt als kind en naar één van de genoemde landen gaan én veel contact hebben met de bevolking.

Voor alle andere landen (Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw zeeland uitgezonderd) geldt dat er vaccinaties worden aanbevolen. Denk daarbij ook aan bijvoorbeeld Turkije en Kroatië. Welke vaccinaties dat zijn kan u zien op onze site: www.thci.nl.

Zit u vlak voor de reis dan kan het nog steeds nuttig zijn om een afspraak bij ons te maken voor vaccinaties. Het is nooit te laat, er zijn vaccins die nog op de dag van vertrek gegeven kunnen worden en dan toch een goede bescherming geven.

U bent van harte welkom op ons reizigersspreekuur voor een persoonlijk advies. Tel: 088-2914900 of maak uw afspraak via de website: www.thci.nl

Tot snel!