Afspraak maken

Vaccinaties Sri Lanka

Vaccinaties
+31 (0)88 291 49 00

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka

Op deze pagina vind je informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen voor Sri Lanka. Deze informatie komt rechtstreeks van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die je onderneemt, je gezondheid en je leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor jou nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren door de Travel Health Clinic. Dit is extra van belang als je zwanger bent, als je gezondheidsproblemen hebt, als je langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als je op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Algemene aanbevelingen voor Sri Lanka

Gele koorts
Niet aanbevolen, geen risico op gele koorts. Vereist, indien komend uit of langer dan 12 uur in transit geweest in een land met een hoogrisicogebied.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Buiktyfus
Vaccinatie wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar Sri Lanka.

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Sri Lanka.

Hepatitis B
Vaccinatie wordt aanbevolen bij reizigers met verhoogd risico. In ieder geval aanbevolen bij verblijf van 3 maanden of langer. Het vaccinatieadvies is dus persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige THC of vaccinatie voor jou zinvol is.

Tuberculose
In Sri Lanka bestaat een verhoogd risico op tuberculose. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie of controle op besmetting voor u zinvol is.

Rabiës
In Sri Lanka kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor jou zinvol is.

Japanse encefalitis
In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor jou zinvol is.

Muggenmaatregel
Bescherming tegen muggen overdag is van belang in verband met arbovirussen zoals chikungunya, dengue of zika. Laat je adviseren door de reizigersverpleegkundige van de THC.

Dengue
In dit land komt dengue (ook wel knokkelkoorts genoemd) voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van de THC of vaccinatie voor jou zinvol is.

Contact

Travel Health Clinic
T: +31 (0)88 291 49 00
E: info@thci.nl

Selecteer Bestemming

Klanten over ons