Vaccinaties Vietnam

Afspraak maken
Vaccinaties
+31 (0)88 291 49 00

Inentingen en vaccinaties Vietnam

Op deze pagina vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen voor Vietnam. Soms staat er ook een epidemie bericht bij een land vermeld. Deze worden wekelijks beoordeeld op geldigheid. Deze informatie komt rechtstreeks van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u zich daarom altijd persoonlijk adviseren door de Travel Health Clinic. Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Algemene aanbevelingen voor Vietnam

Malaria
In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van een noodbehandeling (malariatabletten) of tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige THC.

Gele koorts
In Vietnam komt geen gele koorts voor. Echter, als men VANUIT een gele koorts gebied komt is vaccinatie VERPLICHT.

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Vietnam.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Vietnam.

Buiktyfus
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie Vietnam voor u zinvol is.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
In Vietnam bestaat een verhoogd risico op tuberculose. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie of controle op besmetting voor u zinvol is.

Muggenmaatregel
Bescherming tegen muggen overdag is van belang in verband met arbovirussen zoals chikungunya, dengue of zika. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige van de THC.

Rabiës
In Vietnam kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Japanse encefalitis
In Vietnam komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Mazelen
In Vietnam bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

Schistosomiasis
In Vietnam is er een risico op schistosomiasis bij contact met zoet oppervlaktewater.

Afspraak maken

Contact

Travel Health Clinic
T: +31 (0)88 291 49 00
E: info@thci.nl

Selecteer Bestemming

Klanten over ons