Vaccinaties Ghana

Afspraak maken
Vaccinaties
+31 (0)88 291 49 00

Inentingen en vaccinaties Ghana

Op deze pagina vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen voor Ghana. Soms staat er ook een epidemie bericht bij een land vermeld. Deze worden wekelijks beoordeeld op geldigheid. Deze informatie komt rechtstreeks van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
Voor Ghana, West-Afrika zijn vaccinaties noodzakelijk. Als basis moet worden gegeven de inentingen tegen hepatitis A, DTP en gele koorts. Dit laatst genoemde vaccin is zelfs een vereiste om het land binnen te mogen. De Travel Health Clinic is gecertificeerd om de gele koorts vaccinatie te mogen verstrekken. Bij een langer verblijf moeten er aanvullende vaccinaties worden gegeven, zoals de hepatitis B vaccinatie, de rabiësvaccinatie en mogelijk nog een bescherming tegen hersenvliesontsteking en/of TBC. Wij verstrekken voor Ghana altijd gratis een Cholerastempel, want dat is, net als de gele koorts ook verplicht om te hebben bij binnenkomst. De stempel geeft aan dat u uit een land komt waar geen cholera voorkomt zodat u dat dan ook niet zal verspreiden. Mocht u als kind niet de mazelen hebben doorgemaakt en u bent geboren voor 1975 dan kan u de BMR (bof, mazelen, rode hond) vaccinatie alsnog krijgen.

Malaria is veel voorkomend in Ghana. U wordt dan ook aangeraden om tabletten tegen malaria te gebruiken als mede goede anti-mug maatregelen.

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u zich daarom altijd persoonlijk adviseren door de Travel Health Clinic. Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Algemene aanbevelingen voor Ghana

Malaria
In dit land komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige THC.

Gele koorts
Aanbevolen, risico op gele koorts; vereist bij binnenkomst land voor alle reizigers..

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Ghana.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Ghana.

Buiktyfus
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Cholera
De autoriteiten van dit land vragen om een zogenaamde choleraverklaring als u over land de grens passeert.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
In dit land bestaat een verhoogd risico op tuberculose. Bespreek met de reizigersverpleegkundige THC of vaccinatie of controle op besmetting voor u zinvol is.

Muggenmaatregel
Bescherming tegen muggen overdag is van belang in verband met arbovirussen zoals chikungunya, dengue of zika. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige van de THC.

Rabiës
In dit land kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met de reizigersverpleegkundige THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Meningokokken
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Mazelen
In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

Schistosomiasis
In dit land is er een risico op schistosomiasis bij contact met zoet oppervlaktewater.

Afspraak maken

Contact

Travel Health Clinic
T: +31 (0)88 291 49 00
E: info@thci.nl

Selecteer Bestemming

Klanten over ons