Vaccinaties China

Afspraak maken
Vaccinaties
+31 (0)88 291 49 00

Inentingen en vaccinaties China

Op deze pagina vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen voor China. Soms staat er ook een epidemiebericht bij een land vermeld. Deze worden wekelijks beoordeeld op geldigheid. Deze informatie komt rechtstreeks van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
Voor China worden de vaccinaties DTP en hepatitis A geadviseerd. Gaat u langer dan 3 maanden op reis naar China of gaat u gemiddeld 3 maanden of langer per jaar naar China dan worden er aanvullende vaccinaties aanbevolen. Hepatitis B wordt vaak gegeven bij deze groep reizigers zoals de zakenreiziger want als u vaker en langer in het buitenland bent dan heeft u ook meer kan om bijvoorbeeld in China in een minder hygiënisch ziekenhuis terecht te komen. Hepatitis B wordt onder andere bloed-bloed overgedragen en dan kan niet schoon hechtmateriaal al genoeg zijn om de ziekte op te lopen.

Voor lang verblijf wordt ook de rabiës inenting aangeraden en er moet dan gekeken worden of een bescherming tegen TBC nodig is.

In gedeeltes van zuid oost China komt malaria voor, alleen in het Yunnan gedeelte zijn tabletten tegen malaria noodzakelijk in de andere gebieden worden anti-mug maatregelen aangeraden. Voor de grote steden zoals Hongkong, Shanghai en Beijing zijn wel vaccinaties maar geen malariabescherming nodig, alleen moet er dan wel DEET worden gebruikt tegen de Dengue mug. Aanvullende informatie daarover en andere tips kan u op afspraak krijgen van onze reizigersverpleegkundige tijdens het spreekuur.

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u zich daarom altijd persoonlijk adviseren door de Travel Health Clinic. Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Algemene aanbevelingen voor China

Malaria
In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van een noodbehandeling (malariatabletten) of tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige THC.

Gele koorts
Niet aanbevolen, geen risico op gele koorts; vereist indien komend uit of in transit geweest in een gele koorts land.

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar China.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar China.

Buiktyfus
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie China voor u zinvol is.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
In China bestaat een verhoogd risico op tuberculose. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie of controle op besmetting voor u zinvol is.

Muggenmaatregel
Bescherming tegen muggen overdag is van belang in verband met arbovirussen zoals chikungunya, dengue of zika. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige van de THC.

Rabiës
In China kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met de reizigersverpleegkundige THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Tekenencefalitis
In China komt (mogelijk) tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Japanse encefalitis
In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Mazelen
In China bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

Schistosomiasis
In dit land is er een risico op schistosomiasis bij contact met zoet oppervlaktewater.

Afspraak maken

Contact

Travel Health Clinic
T: +31 (0)88 291 49 00
E: info@thci.nl

Selecteer Bestemming

Klanten over ons