Vaccinaties Brazilië

Afspraak maken
Vaccinaties
+31 (0)88 291 49 00

Inentingen en vaccinaties Brazilië

Op deze pagina vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen voor Brazilië. Soms staat er ook een epidemiebericht bij een land vermeld. Deze worden wekelijks beoordeeld op geldigheid. Deze informatie komt rechtstreeks van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
In Brazilië komt, net als grote gedeeltes van Zuid Amerika gele koorts voor. Meestal wordt u aangeraden om daartegen te vaccineren, behalve bij een verblijf uitsluitend langs de oostkust, bijvoorbeeld Rio de Janeiro of Sao Paulo. Verder gelden voor het hele land de gangbare adviezen zoals de vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Bij een verblijf langer dan 3 maanden worden deze inentingen nog aangevuld met de serie vaccinaties tegen hepatitis B en het rabiësvirus. De malariagebieden van Brazilië beperken zich tot het Amazonegebied. In die streek worden `s avonds en `s nachts malariatabletten en aanvullende anti mug maatregelen aanbevolen. Ook Dengue en Zika worden door muggen overgebracht en deze mug beperkt zich niet tot het Amazonegebied maar is in het hele land aanwezig gedurende de dag.

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u zich daarom altijd persoonlijk adviseren door de Travel Health Clinic. Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Algemene aanbevelingen voor Brazilië

Malaria
In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van een noodbehandeling (malariatabletten) of tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige THC.

Gele koorts
Aanbevolen, risico op gele koorts; niet vereist bij binnenkomst land voor reizigers..

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Brazilië.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Muggenmaatregel
Bescherming tegen muggen overdag is van belang in verband met arbovirussen zoals chikungunya, dengue of zika. Laat u adviseren door de reizigersverpleegkundige van de THC.

Rabiës
In Brazilië kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met de reizigersverpleegkundige van THC of vaccinatie voor u zinvol is.

Schistosomiasis
In dit land is er een risico op schistosomiasis bij contact met zoet oppervlaktewater.

Afspraak maken

Contact

Travel Health Clinic
T: +31 (0)88 291 49 00
E: info@thci.nl

Selecteer Bestemming

Klanten over ons