Geplaatst door Travel Health Clinic,

Scholieren tellen de weken al af, vele mensen leven er al wel een beetje naar toe… de meivakantie. Twee weken de kans om met het gezin een leuke reis te gaan maken. Keuze genoeg! Zoek je de zon alvast op of heb je meer met een City trip. Lekker wandelen in de prachtige natuur of een strandbedje in een tropisch oord.
In deze roerige tijden is het ook belangrijk om je ervan te verzekeren dat het vakantieland van je keuze veilig is. Op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) staat alle informatie over veiligheid. Van oorlogen, kans op ontvoeringen tot natuurgeweld. Je kunt dit per land nakijken.

Voor Turkije, als relevant voorbeeld, is het veiligheid advies kort geleden gewijzigd:
In de (sociale) media worden kritische en soms ook dreigende uitlatingen over Nederland, andere Europese landen en hun inwoners gedaan. Wees in heel Turkije alert en mijd samenscholingen en drukke plaatsen.

Ook veiligheid qua gezondheid is belangrijk. Let daarom op je vaccinaties. Op onze site www.thci.nl vind je per land welke vaccinaties nodig zijn om ook hierin geen risico te lopen. Tijdens ons reizigersspreekuur geeft de Travel Health Clinic verpleegkundige informatie over de veel voorkomende reisziektes en geeft andere vakantietips.
Als je goed voorbereid bent dan kan je ter plaatste veel meer genieten! En daar gaat het om, toch?